Nyyh, poikaystävän parin viikon joululoma loppui tänään, ja me jäimme taas Alinan kanssa kahdestaan kotiin. Olen ihan hyperriippuvainen poikkiksestani, tuntuu niin tyhjältä kun hän ei olekaan kotona. Tosin olen myöskin erittäin hyvä tuhlaamaan rahaa, joten jonkun on meidän perheestämme pakko käydä töissä, että selviämme laskuistamme.

Alina on oppinut kääntymään vatsaltaan selälleen, ja aina lattialla ollessaan pyörii kuin hyrrä. On hauskaa nähdä miten neiti viihtyy koko ajan pidempiä aikoja itsekseen, leikkien ja touhuten. Käytiin muuten viime perjantaina neuvolassa, Alinan strategiset mitat ovat tällä hetkellä paino hiukan alle yhdeksän kiloa, ja pituutta 68cm. Pieni lihapullamme <3

On meillä itseasiassa pikkuinen ongelmakin johon kaipaisin vinkkejä, eli kaikki äidit ja asiasta jotain tietävät neuvoja kaivataan. Alinan päivärytmi on aivan metsiköstä. Ja siis syvältä sieltä. Joka ilta kymmen aikohin Alina suostuu viimeinkin nukahtamaan, ja me kaksi hurraamme ja tuuletamme riemuissamme meille aikaista nukahtamista. Mutta sitten. Noin puolen tunnin kuluttua Alina herää, eikä suostu nukkumaan uudestaan. Siis ennen yhtä. Mitä helv. eikö tuon ikäinen tarvitse paljon unta? Miksei tuo otus nuku? Vai täytyykö minun alkaa heräämään joka aamu kuudelta Alinan kanssa että saisin hänet nukkumaan ihmisten aikoihin? Pakko kyllä myöntää että pari kertaa tuota aikaisin heräämistä on yritettykin, mutta Alina korjaa tilanteen yksillä päikkäreillä lisää.

Ja ongelma numero kaksi. Alina on nukahtanut vihdoinkin yöunilleen, ja kello näyttää tuolloin yleensä yhtä. Menee muutama tunti, ja se perkules herää. Ja syö vartin, nukkuu taas pari tuntia ja herää. Sama touhu toistuu about yhdeksään aamulla, jolloin rättipoikki väsynyt minä nousen peipposemme kanssa ylös. Joka paikassa kyllä toitotetaan unikouluista sun muista, mutta miten saan ton vauvan nukkumaan koko yön läpi? Niinkuin se teki joskus silloin parikuisena? Yöllä kun se herää niin se itku on niin hysteeristä ettei sen vaan voi antaa huutaa, eikä mikään tyynnyttely auta jollei se saa maitoa silloin yöllä. Vinkkejä, anyone??

Ongelma numero kolme. En myönnä olevani kovinkaan boheemi ihminen, mutta rutiinit on tuottanut mulle aina vaikeuksia. Edes silloin kun käyn töissä mulla ei ole säännöllistä rytmiä, sillä työvuoro saattaa alkaa puoli kahdeksalta, yhdeltätoista taikka kolmelta iltapäivällä. Joten voitte arvata, ettei meillä Alinankaan kanssa ole oikein mitään rutiinia syntynyt, neiti nukkuukin joka päivä päiväunensa hiukan eri aikaan. Epäilen, että tällä rutiinittomuudella ja yökukkumisella on jotain teekemistä toistensa kanssa, mutta mä en oikein tiedä mitä kaikkea meidän päivään pitäisi kuulua. Vihaan lenkkeilyä, varsinkin näin talvella, joten ulkoilua en välttämättä vielä haluaisi sisällyttää jokaisen päivän ohjelmistoon. Kysymys kuuluukin: Millaisia rutiineja teillä on, jos joku jaksaisi vaikka kertoa koko päivän puuhat, niin olisin hyvin kiitollinen.

Kiitos jo valmiiksi jos joku jaksoi lukea kitinäni ja jopa vastata siihen :)