Vaatetuksesta vielä sen verran että:

* Pikkuvauvan täytyy käyttää pipoa aina mennessään ulos, oli sitten kesä tai talvi. Luulin että noita vauvapipoja tarvitsee paljon, mutta oikeasti yhdellä tai kahdella ohuella pipolla pärjää kesällä mainiosti, vastasyntyneen kanssa ei hirveästi jaksa seikkailla kylillä. Paras malli meille on ollut sellainen, jonka saa sidottua rusetille kaulasta, neitonen heiluu niin paljon että muunlaiset pipot irtoavat helposti päästä. Kannattaa varmistaa, että pipo peittää helposti korvat, ne on tärkeää suojata.

* Kengät: Sama homma kuin sukkien kanssa, vauva joka ei osaa kävellä ei tarvitse kenkiä mihinkään. Itseasiassa ne voivat olla jopa haitaksi, kun vauvan jalka voi joutua kengässä puristuksiin ja kasvaa väärän malliseksi. Kävelemään opeteltaessakin kengät ovat turhat, ne hankaloittavat oppimista, ja kontatessa ne ovat vain tiellä. Talvella kun vauvan vie rattaissa ulos kengät korvataan villasukilla.

* Lapaset on hyvä olla pikkuisella aina ulkoiltaessa, vauvan jalat ja kädet ovat usein jääkylmät. Paras malli on yksinkertainen, tumput jossa ei ole edes peukalon paikkaa. Villi huhu kertoo Italiassa harrastettavan jopa vauvojen sormikkaita, haluaisin nähdä miten joku saa ne pikkuiselle käteen, kun vielä seitsemän viikkoisellamme on kädet lähes aina nyrkissä.

*Paras ulkoiluvaate on haalari, ihan pikkuisen voi pukea haalariin jossa ei ole jaloille omia lahkeita, sellainen maakupussityyppinen ratkaisu. Suosi vauvan kanssa kerrospukeutumista, läpötilojen muuttuessa on helppo lisätä tai vähentää kerroksia.Vauvan niskaa tai selkää kokeilemalla tietää onko vaatteita tarpeeksi, jos vauva on hikinen vähennä kerroksia. Vauvan kanssa liikkuessa kannattaa muistaa että hän makaa vain koko ajan paikallaan, eli vaikka sinulla olisi kuuma niin vauvalla voi olla juuri sopiva.