Tänään oli taas neuvolapäivä. Vihdoinkin rauta-arvot ovat kohdallaan, ja muutenkin kaikki on mainiosti. Nukkuminen tosin on vaikeaa, ja vessassa tulee juostua tunnin välein, mutta en pidä noita mitenkään hirveän suurina ongelmina.

Ainoa asia mikä tuottaa hieman huolta on se, että Murunen on vieläkin perätilassa, ei se kaveri vaan suostu sieltä kääntymään. Vielä ei ole mitään hätää, hänellä pitäisi kyllä olla aikaa pyörähtää ympäri, mutta neuvolatäti epäili kohtuni olevan sen muotoinen, että vauvalla on paras olla juuri tässä asennossa.  Kuukauden päästä on lääkäri, ja jos pikkuinen on vielä silloin väärinpäin, saan lähetteen äitiyspoliklinikalle, jossa he yrittävät kääntää Murun ympäri. Jos kääntäminen ei onnistu, varataan aika sektioon. Minä niin toivoin että saisin synnyttää alakautta, mutta tottakai ajattelen vauvan turvallisuutta, jos kätilö suosittelee leikkausta, niin sitten se on menoa. Suunnitellussa sektiossa on kyllä se hyvä puoli, että tietää ainakin tarkan päivän kun synnytys on, ehtii valmistautumaan ajatukseen ja hoitaa asiat kuntoon. No, tässä on vielä monta viikkoa aikaa, ehtii tapahtumaan vaikka mitä.

Olen ollut kesälomalla jo kaksi viikkoa, ja suurimman osan ajasta olen makoillut joko kotona tai ulkona. Olen yrittänyt syödä terveellisti, mutta annoskokoni taitavat olla hiukan pielessä, nimittäin kahdessa viikossa on painoa tullut lisää 1,5 kiloa. Terkkari ei pitänyt tuota yhtään huolestuttavana, mutta itseäni se kauhistuttaa. Jos lihon tuota vauhtia loppuun asti, paino lähentelee heinäkuun lopussa jo 70 kiloa. Toivottavasti ylimääräiset kilot on yhtä helppo tiputtaa kuin hankkia :)

Äitini olin ostanut Murulle vaaleanpunaisen paidan ja housut, sekä minä löysin tänään kirppikseltä maailman söpöimmän seilorimekon. Vauvan on parempi olla tyttö, tai sitten pikkuinen poikamme tulee kärsimään melkoisesta identiteettikriisistä tyttöjen vaatteissa :) Tai ehkäpä vaaleanpunaiset vaatteet voi jättää odottamaan jonkun kaverin vauvaa, mutta seilorimekko päätyy kyllä seinälle jos tulokkaamme on poika, sillä noin söpö vaate on pakko saada näytille. Tässä nyt sitten kuvaa merimieshenkisestä mekosta:

1612706.jpg