Nyt alkaa uusi osio tässä blogissa, Windan vinkkejä lastaan odottaville äideille:

1. Vaatteet:

* Eniten vauva kuluttaa bodyja, niihin päätyy puklut sun muut kuolat. Niitä on hyvä olla jokaista kokoa ainakin kymmenkunta, ellei halua olla päivittäin pesemässä pyykkiä. Tosin vauva kasvaa aika nopeasti, mutta vähän käytetyt vaatteet voi säästää tuleville lapsille, tai myydä/antaa eteenpäin. Paras bodymalli on kietaisubodyt, monet vauvat eivät tykkää kun niiden pään yli vedetään vaatetteita. Nepparit on todettu kiinnitysmenetelmänä parhaaksi. Minä suosin pitkähihaisia bodyja, harvoin on vauvalla liian kuuma näin syksyllä.

* Muita vaatteita ei sitten paljoa tarvitsekaan. No jotkut kolmet housut per vaatekoko, ne ei likaannu jos vauva ei osaa kävellä/ ryömiä. Ainoastaan jos kakka puskee läpi niin housut joutuu vaihtoon. Housuissa kätevin malli on sellainen missä on sukkaosa mukana, on vähemmän puettavaa ja riisuttavaa.

* Sukkia ei tarvitse kuin muutamat, eihän ne pirulaiset osaa kävellä, joten sukat eivät likaannu helposti.

* T-paita on maailman surkein keksintö vauvalle, nimittäin A- sen joutuu vetämään pää yli, B- se on aina liian lyhyt ja nousee selästä ylös kun vauvaa nostelee. Huono keksintö kertakaikkiaan.

* Alushousut: hah, mikä vitsi. Vauvalla on vaippa, ei se tarvitse alushousuja mihinkään. Ainoa tarkoitus jonka vauvan alushousuille keksin on se, että jos on kuuma kesäpäivä vauva näyttää hiukan tyylikkäämmältä kelliessään alkkarit vaippojen päällä, kuin pelkissä vaipoissa.

* Paitoja vauva ei myöskään tarvitse montaa, sillä kotioloissa asuksi riittävät ne housut ja body. Kun lähtee pihalle on vaatekerroksia helppo lisätä pukemalla bodyn ja housujen lisäksi hiukan paksumman paidan.

* Yöpukuja on hyvä olla viitisen kappaletta jokaista kokoa, niitä ei kulu niin paljon kuin bodyja, yleensä pärjäämme parikin yötä samalla yökkärillä. Kätevin yöpuku on mahdollisimman peittävä, eli pitkät hihat ja sukkaosat lahkeissa. Ohut kangas on plussaa, meidän otuksellamme tulee ainakin kuuma aika helposti. Parasta olisi jos yöpuvussa olisi koko matkalta neppari/ vetoketjukiinnitys, niin sitä on helppo ja nopea yöllä riisua ja pukea vapanvaihdon yhteydessä.

Oliko tälläiselle vaateoppaalle tarvetta, vai väsäsinkö tämän ihan omaksi huvikseni vain? Eli kiinnostaako ketään vaateosion loppu, ja muutkin vinkit?