Meidän pikkuisellamme on edessä ensimmäinen yö ilman äitiä, neitonen on menossa lauantaina mummille hoitoon. Panikoin jo nyt tulevaa yötä, että miten äitini pärjää vauvan kanssa, vaikka hän on minutkin kasvattanut, ja ihan hyvä tuli :) Tein tajuttoman listan tavaroista joita äiti tarvitsee ja miten pukea/syöttää/hoitaa Alinaa. Hah, äiti varmaan viskaa listan roskiin heti ja tekee asiat omalla tavallaan.

1947050.jpg

Pikkuinen kasvaa ihan huimaa vauhtia, otettiin tänään käytöön 62 senttiset vaatteet. Painoakin on jo kuutisen kiloa, kädet väsyy kun neitiä kantelee ympäri huushollia. Imetys on nyt muuten lopullisesti ohi, neitonen saa aina ihan tajuttoman raivarin kun yritän antaa rintaa, mutta pullo kelpaa välittömästi. Hiukan on haikeat fiilikset tuon asian johdosta, toivottavasti seuraavan kanssa onnistuu sitten paremmin...

1947028.jpg

Muutama vinkki lisää, haluaisin muuten muistuttaa että nämä neuvot eivät ole mikään absoluuttinen totuus, minä olen yhden pienen tytön äiti, ja nämä jutut on koettu hyväksi meillä, en tiedä miten ne muilla toimii. Saatan välillä kuulostaa kaikkitietävältä, se on yksi luoneeni heikkous, ja yritän päästä siitä eroon.

* Parhaimman vinkin olen luknut jostain vauvalehdestä, eli vauvan kynnet kannattaa leikata kun hän nukkuu, helpottaa hommaa huomattavasti. (Voi testata myös lemmikkeihin.)

* Alussa kun kylvettää vauvaa, kannattaa tehdä se yhdessä jonkun toisen kanssa, jos on epävarma otteistaan. Ainakin minua on helpottanut se että isä on vieressä, jos tarvitseekin hakea jotain tai tuntuu siltä ettei itse jaksa kääntää vauvaa.